Lifestyle

Dozat përforcuese Pfizer dhe Moderna dalin 90% efektive kundër Omicronit

Foto: Ilustrim
 

Dozat përforcuese të vaksinës së Pfizerit dhe Modernas janë provuar si efektive në parandalimin e hospitalizimeve për shkak të Omicronit, sipas tri studimeve të reja nga Qendra për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve e SHBA-së.

Dozat përforcuese janë 90% efektive që t’i mbajnë njerëzit jashtë spitalit pasi të jenë infektuar me variantin Omicron.