Lifestyle

Dilema që e shkakton Omicroni: Të rrish në shtëpi apo të dalësh i sëmurë në punë?

 

“Është një rreth vicioz”, ka theksuar Daniel Schneider, profesor i politikave publike në Shkollën e Qeverisë në Harvard Kennedy. Derisa stafi shterohet, sepse njerëzit janë të sëmurë, kjo nënkupton se ata që janë në punë kanë më shumë për të bërë dhe bëhen edhe më ngurrues të lajmërohen si të sëmurë”

Teksa varianti i COVID-19 që po përhapet shpejt, Omicron po infekton punëtorët nëpër gjithë SHBA-në, miliona nga ata që nuk kanë të siguruar pushime mjekësore me pagesë detyrohen të zgjedhin mes shëndetit të tyre dhe pagës.

Kur shumë kompani kishin vendosur politika më të forta të pushimit nga sëmundjet në fillim të pandemisë, disa prej tyre që atëherë janë zvogëluar me përhapjen e vaksinave, edhe pse Omicroni ka arritur t’i shmangë ato. Ndërkohë mungesa aktuale e fuqisë punëtore po shton presionin te ata duke i shtyrë të vendosin që duhet të paraqiten në punë të sëmurë në rast se nuk mund ta përballojnë qëndrimin në shtëpi.