Lifestyle

Shkencëtarët zhvillojnë maskën që u tregon nëse e keni koronavirusin

 

Studiuesit japonezë kanë zhvilluar maska ​​që përdorin antitrupat e strucit për të zbuluar nëse je infektuar me COVID-19 duke u ndezur nën dritën ultravjollcë gjatë natës.

Zbulimi, nga Yasuhiro Tsukamoto dhe ekipi i tij në Universitetin Prefektural të Kiotos në Japoninë perëndimore, mund të sigurojë testimin me kosto të ulët të virusit në shtëpi.