Lifestyle

Hulumtimet e lidhin COVID-19 me shtatzënitë e dështuara

 

Qendrat federale për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve publikuan një raport të premten që ekzaminoi 1.2 milionë lindje në 736 spitale në mbarë vendin nga marsi 2020 deri në shtator 2021. Lindjet e dështuara ishin të rralla në përgjithësi, duke arritur në 8.154 nga të gjitha lindjet. Por studiuesit zbuluan se për gratë me COVID-19, rreth 1 në 80 lindje rezultonin në lindje të dështuara

Gratë shtatzëna me COVID-19 përballen me shanse në rritje për lindje të dështuara në krahasim me gratë e painfektuara dhe ky rrezik u rrit në katër herë më i lartë pasi u shfaq varianti delta, tregojnë të dhënat e reja të qeverisë.

Qendrat federale për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve publikuan një raport të premten që ekzaminoi 1.2 milion lindje në 736 spitale në mbarë vendin nga marsi 2020 deri në shtator 2021.