Lifestyle

Pilula anti-COVID e Pfizerit ul me 90% shtrimin në spital dhe rrezikun e vdekjes

 

Pfizer ka thënë të premten se pilula e saj eksperimentale antivirale për COVID-19 uli normat e shtrimit në spital dhe vdekjes me gati 90% te të rriturit me rrezik të lartë, pasi prodhuesi i barnave i bashkohet garës për të sjellë ilaçin e parë të lehtë për t'u përdorur kundër koronavirusit.

Aktualisht të gjitha trajtimet e COVID-19 të përdorura në SHBA kërkojnë një injeksion. Pilula Covid-19 e konkurrentit Merck është tashmë nën shqyrtim në Administratën e Ushqimit dhe Barnave pasi tregoi rezultate të forta fillestare dhe të enjten Britania u bë vendi i parë që e miratoi atë.