Lifestyle

Nevoja për të biseduar me të panjohur është ndjenjë e zakonshme

 

Një studim i ri sugjeron se dëshira për të biseduar për gjëra konfidenciale me njerëz të panjohur është në fakt ndjenjë e zakonshme. Pra, herën tjetër që ju qëllon të flisni me dikë që nuk e njihni, nuk duhet të supozoni se domosdo duhet t’i përmbaheni një bisede sipërfaqësore. Ka goxha mundësi që personi me të cilin jeni duke folur të jetë i lumtur që të ndajë me ju disa nga aspektet më personale të jetës së tij, siç mund të jeni edhe ju me të.

Shumë prej nesh u shmangen bisedave me të panjohurit, duke menduar se ky lloj ndërveprimi është i vështirë dhe i padëshiruar nga të dyja palët. Por, ndoshta e kemi gabim. Një studim i ri sugjeron se dëshira për të biseduar për gjëra konfidenciale me njerëz të panjohur është në fakt ndjenjë e zakonshme.

Pra, herën tjetër që ju qëllon të flisni me dikë që nuk e njihni, nuk duhet të supozoni se domosdo duhet t’i përmbaheni një bisede sipërfaqësore. Ka goxha mundësi që personi me të cilin jeni duke folur të jetë i lumtur që të ndajë me ju disa nga aspektet më personale të jetës së tij, siç mund të jeni edhe ju me të.