Lifestyle

Ngrohja globale ka shkatërruar 14 për qind të koraleve për 10 vjet

 

Peshkimi me dinamit dhe ndotja, por mbi të gjitha ngrohja globale, shkatërroi 14 për qind të shkëmbinjve nënujorë koralorë në mbarë botën nga 2009 deri më 2018, sipas një studimi, më i madhi i kryer ndonjëherë mbi koralet.

”Më të prekurit ishin koralet nga Azia Jugore dhe Paqësori, ato rreth Gadishullit Arabik dhe jashtë brigjeve të Australisë”, raportoi Rrjeti Global i Monitorimit të Relievit të Koraleve, ku bëjnë pjesë më shumë se 300 shkencëtarë.