Lifestyle

A është i mirë zinku për trupin e njeriut?

 

Nëse jeni duke kërkuar ta përmirësoni rutinën tuaj të mirëqenies, mund të mendoni për shtimin e zinkut si përbërje shtesë. Në fund të fundit, ky mineral supozohet se është thelbësor për imunitetin dhe shërimin e plagëve, ndër funksionet e tjera vitale për trupin.

Por, para se të filloni të konsumoni suplemente shtesë të zinkut, ia vlen të mësoni për lëndën ushqyese dhe duke vepruar kështu, përcaktoni nëse vërtet keni nevojë për shtimin e këtij minerali. Mësoni se si funksionon zinku në trup dhe kur duhet ta merrni atë si shtesë.