Lifestyle

Koronavirusi dhe origjina: A duhet ditur burimi i COVID-19?

 

Hipoteza e diskutueshme e rrjedhjes së virusit nga laboratori, e cila dikur u refuzua nga të gjithë si një teori e paqartë konspirative, kohëve të fundit ka fituar përsëri peshë, duke i ndërlikuar më shumë marrëdhëniet veçse të tensionuara midis Kinës dhe Perëndimit

Një studim “në kohën e duhur, transparent dhe i bazuar tek ekspertët dhe në gjetjet shkencore” – kjo është gjëja që liderët e G7-s kanë pretenduar se e duan prej shkencëtarëve që janë vënë në kërkim të origjinës së koronavirusit që e shkaktoi sëmundjen COVID-19.

Kjo nuk është hera e parë që udhëheqësit e fuqishëm politikë shprehen në mbështetje të një hetimi, i cili do të zbardhte prejardhjen e virusit përgjegjës për pandeminë aktuale.