Lifestyle

Pse po rritet presioni për hulumtimin e teorisë së rrjedhjes së virusit nga laboratori?

 

“Përkrahja e madhe e publikut për hetimin e plotë të teorisë vjen pas një studimi global shëndetësor nga Organizata Botërore e Shëndetësisë në Wuhan, që është kontestuar nga disa fuqi perëndimore dhe shkencëtarë të njohur, që e kanë cilësuar si joadekuat dhe të mbështetur vetëm në të dhëna e ofruara nga zyrtarët kinezë”, ka shkruar “Al-Jazeera”

(Al-Jazeera) – Përditë e më shumë po shtohet përkrahja që komuniteti i shkencëtarëve ta eksplorojë mundësinë e rrjedhjes së koronavirusit nga Instituti për Virologji në Wuhan të Kinës, prej ku dhe ka pasur burimin pandemia e cila ka shkaktuar vdekjen e më shumë se 3.7 milionë njerëzve në gjithë botën.

Teoria e krijimit të virusit në laborator, sipas raportimit të “Al-Jazeeras”, kishte ndezur debat shkencor qysh në fillim të pandemisë, pasi ishin konfirmuar rastet e para me COVID-19 në qytetin kinez kah fundi i vitit 2019.