Lifestyle

3 bimët për shëndetin e zemrës, sipas nutricionistëve të certifikuar

 

Hudhra

Hudhra nuk është vetëm plot aromë dhe shije, por gjithashtu është e mbushur me përfitime të shëndetshme për zemrën. Hudhra përmban një gamë të gjerë mineralesh, duke përfshirë bakrin, hekurin, zinkun, magnezin, germaniumin dhe veçanërisht selenin. Përveç kësaj, kjo bimë përmban përbërje squfuri, vitamina A dhe C, fibra dhe aminoacide të ndryshme. Në tërësi, hudhra siguron më shumë se 100 kimikate të dobishme biologjikisht. Po pra, të gjitha këto përfitime shëndetësore, gjinden në një bimë të cilën tashmë e keni në kuzhinën tuaj.