Lifestyle

Mbi 6.000 kimikate? Çfarë ka në të vërtetë brenda një cigareje

 

Shumëkush "e llogarit" cigaren si një mik, por në fakt është armiku.

Në fazën e gurtë, cigarja ka grimca të tilla të gurta si fenolet, naftalina dhe nikotina. Nikotina, edhe pse mund të krijojë varësi, në vetvete nuk është shkaku kryesor i sëmundjeve që lidhen me duhanpirjen.