Lifestyle

Izraeli raporton për lidhjen mes dozës së dytë të Pfizerit dhe problemeve me zemër te të rinjtë

 

Ministria e Shëndetësisë së Izraelit ka raportuar për një lidhje të mundshme mes dozës së dytë të vaksinës antiCOVID të Pfizer/BioNtech dhe rasteve me miokardit, një inflamacion të muskulit të zemrës, te burrat nën moshën 30-vjeçare, raporton “The Times of Israel”.

Sipas Ministrisë, zbuluan se nga dhjetori i vitit 2020 deri në maj të vitit 2021, kishte 275 raste me miokardit të raportuara nëpër vend, dhe 148 prej tyre raportuan në një periudhë jo shumë të largët pasi morën vaksinën e dytë.