Lifestyle

“Pfizer” nis testimin e pilulës eksperimentale kundër COVID-19

Foto: AP
 

Studiuesit kanë pretenduar se pilula mund të shndërrohet në “kurën e parë nga shtëpi për COVID-19” – që mund të jetë gati për përdorim më vonë gjatë këtij viti

Me dhjetëra vullnetarë janë përfshirë në një testim fillestar për pilulën, rreth së cilës kompania farmaceutike “Pfizer” ka pretenduar se synon që të bëhet kura e ardhshme ndaj COVID-19, që mund të jetë e qasshme më vonë gjatë këtij viti.

Testimi i këtij ilaçi është duke u zhvilluar në dy qendra të “Pfizerit”, njëra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe tjetra në Belgjikë, ndërkaq do të përfshijë më shumë se 60 vullnetarë të moshave prej 18 deri 60-vjeçare.