Lifestyle

Izraeli, vendi që shumë shpejt mund ta arrijë imunitetin e tufës

Foto: AP
 

Në Izrael, më shumë se gjysma e banorëve (5.3 milionë) janë vaksinuar dhe 830.000 persona të tjerë kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në të kaluarën, të cilët duhet të kenë imunitet natyral. Pothuajse 68 për qind e popullsisë kanë gjeneruar antitrupa, me të cilët mund ta luftojnë virusin

Njëri prej mjekëve më të rëndësishëm në Izrael beson se vendi mund të jetë shumë afër arritjes së “imunitetit të tufës”. Kjo ndodh kur mjaftueshëm njerëz janë të mbrojtur ndaj një infeksioni, sa për ta ndaluar përhapjen e tij.

Madje, edhe vetë njerëzit që nuk kanë imunitet janë të mbrojtur tërthorazi.