Lifestyle

Ilaçi kundër astmës, shpresë për trajtimin e COVID-19

Ilaçi kundër astmës, shpresë për trajtimin e COVID-19
 

Studiuesit e Universitetit të Oxfordit kanë zbuluar se pacientët, të cilët e kanë përdorur ilaçin budesonid, kur u janë shfaqur simptomat e para të COVID-19, kanë shpërfaqur më pak gjasa që të kishin nevojë për kujdes emergjent apo hospitalizim shkaku i sëmundjes

Një sterioid që përdoret në aparatet për inhalim te të sëmurët nga astma ka aftësi që t’i parandalojë simptomat e rëndë të COVID-19. Ilaçi mund ta trajtojë sëmundjen në fillim dhe të ndihmojë në uljen e presionit nëpër spitale.

Studiuesit e Universitetit të Oxfordit kanë zbuluar se pacientët që e kanë përdorur ilaçin budesonid, kur u janë shfaqur simptomat e para të COVID-19, kanë shpërfaqur më pak gjasa që të kishin nevojë për kujdes emergjent apo hospitalizim, madje disa edhe janë shëruar më shpejt. Gjithashtu është ulur mundësia për simptoma dhe temperaturë të vazhdueshme.