Lifestyle

Japonia vendos të shkarkojë ujin radiokativ të Fukushimas, pavarësisht kundërshtimeve

Japonia vendos të shkarkojë ujin radiokativ të Fukushimas, pavarësisht kundërshtimeve
 

Japonia do të derdhë në det ujin radioaktiv të grumbulluar në termocentralin e dëmtuar bërthamor të Fukushimas, pas trajtimit, me gjithë kundërshtimin lokal dhe shqetësimeve të shprehura nga vendet fqinje.

Kabineti i kryeministrit Yoshihide Suga e mori vendimin, 10 vjet pas katastrofës më të rëndë bërthamore të vendit, në termocentralin bërthamor ”Fukushima Daiichi”.