Lifestyle

Pacientët rezistentë ndaj virusit i zbërthejnë pikat e dobëta të COVID-19

Pacientët rezistentë ndaj virusit i zbërthejnë pikat e dobëta të COVID-19
 

Disa persona janë pazakonshëm rezistentë ndaj koronavirusit, andaj shkencëtarët tani janë duke i hulumtuar gjenet dhe gjakun e tyre, me shpresën për ta zbuluar thembrën e Akilit të pandemisë

Si riosh, Steven Cron ka mundur vetëm i dëshpëruar që të shikonte se si shokët e tij, njëri pas tjetrit, po vdisnin nga një sëmundje që nuk kishte as emër.

Kur partneri i tij, gjimnasti Jerry Green, u sëmur rëndë më 1978 nga ajo që sot njihet si AIDS, Cron thjesht mendoi se radhën tani e kishte ai. Por derisa Green e humbi të parit, meqë virusi HIV po e plandoste dalëngadalë trupin e tij, Cron ishte krejtësisht i shëndoshë.