Lifestyle

Vitamina D dhe trajtimi kundër COVID-19: Cila është e vërteta

Vitamina D dhe trajtimi kundër COVID-19: Cila është e vërteta
 

Përderisa COVID-19 është përhapur nëpër të gjithë botën, së bashku me të janë përhapur edhe dezinformata të shumta se si duhet të trajtohet sëmundja. Por dezinformatat nganjëherë mund të krijohen përreth disa ideve që ngërthejnë një dozë të së vërtetës, dhe kjo është gjëja më e vështirë për t’u vërejtur

Lloje të ndryshme trajtimesh janë sugjeruar për sëmundjen COVID-19. Hidroksiklorokina, ivermectini dhe vitamina D – të gjitha ose janë duke u studiuar ose janë studiuar. Sugjerimi fillestar se një trajtim është efektiv dhe më pas të zbulohet se nuk është studiuar mjaftueshëm është pjesë e një procesi normal shkencor.

Ekziston një logjikë pse vitamina D mund të jetë e dobishme për ta parandaluar apo trajtuar COVID-19. Ky bar luan rol në sistemin imunitar dhe rekomandohet që ta marrin të gjithë nëpërmjet pilulave gjatë dimrit, kurse ata që kanë mungesë të saj udhëzohen që të pinë pilula gjatë tërë vitit. Deri më tani, asnjë studim nuk ka treguar bindshëm se kjo vitaminë ka ndikim për ta parandaluar apo trajtuar sëmundjen COVID-19.