Lifestyle

“AstraZeneca” dhe tromboza, cila është në të vërtetë ndërlidhja

 

Shfaqja e rasteve të mpiksjes së gjakut ka nxitur ndërprerjen e përdorimit të vaksinës kundër COVID-19 të “AstraZenecas” në disa shtete. Por për çfarë raste të trombozës bëhet fjalë? Dhe a ishte i tepruar reagimi?

Sipas rekomandimit të Komisionit Kombëtar për Imunizim, Gjermania ka marrë vendim që përdorimi i vaksinës kundër COVID-19 i kompanisë farmaceutike “AstraZeneca” të mos u jepet personave më të rinj se 60 vjeç. Instituti gjerman “Paul Erlich” ka evidentuar 31 raste të shfaqjes së një lloji të rrallë të trombozës, pas vaksinimit. Ndërkaq, nga ky shkak janë regjistruar nëntë raste të vdekjes.

Çfarë saktësisht ndodh në organizëm?