Lifestyle

Pse duhet konsumuar çdo ditë farat Chia?

 

Farat Chia shpesh referohen si një superushqim pasi ato ofrojnë shumë lëndë ushqyese për kaloritë minimale. Pavarësisht se ato duhet të konsumohen shpesh, ekziston një efekt i madh anësor për të cilin duhet të jeni të vëmendshëm, para se t’i hidhni farat Chia në ushqim.

Janë disa arsye pse kjo mund të ndodhë. Për fillestarët, farat Chia janë shumë të pasura me fibra. Dhe sipas agjencisë për Administrimin e Ushqimit dhe Barnave, doza ditore e rekomanduar për konsumimin e fibrave është 28 gram për një dietë me 2 mijë kalori.