Lifestyle

Orari i parregullt i gjumit rrit rrezikun e depresionit

Orari i parregullt i gjumit rrit rrezikun e depresionit
 

Rënia në gjumë dhe ngritja në një orar të rregullt padyshim se është veprim i mirë për ritmin dhe jetesës dhe cilësinë e përgjithshme të shëndetit. Në anën tjetër, studimi thotë se gjumi i mirë ndikon dukshëm edhe në shëndetin mendor.

Një studim i kryer në Universitetin Shtetëror të Miçiganit thotë se orari i parregullt i gjumit nxit rrezikun e depresionit. Studimi u krye me një grup mjekësh të rinj.