Lifestyle

Antitrupat zgjasin gjashtë muaj pas infektimit me koronavirus

Foto: AP
 

Studimi ka treguar se personat më të rinj në moshë - 13.5 për qind mes atyre të moshës nën 30-vjeçare – kishin antitrupa më të detektueshëm sesa të moshuarit - 6.7 për qind mes atyre mbi 70 vjeç

Londër, 4 shkurt (AP) – Një trup britanik i hulumtimeve biomjekësore ka bërë të ditur të enjten se antitrupat e COVID-19 qëndrojnë në trupin e personave të shëruar gjashtë muaj pas infektimit, ka treguar një studim i ri.

“UK Biobank” ka studiuar mostrat e gjakut të më shumë se 20.000 pjesëmarrësve, të cilët ishin rikuperuar nga koronavirusi, dhe ka zbuluar se 99 për qind të tyre antitrupat ndaj virusit kanë zgjatur për tre muaj radhazi, ndërsa në 88 për qind të rasteve për gjashtë muaj.