Lifestyle

COVID-19 lidhet me rrezikun e sëmundjeve mendore, sugjeron studimi i ri

COVID-19 lidhet me rrezikun e sëmundjeve mendore, sugjeron studimi i ri
 

Një në tetë njerëz që kanë pasur Covid-19 janë diagnostikuar me sëmundjen e tyre të parë psikiatrike dhe neurologjike brenda gjashtë muajve të testuar pozitiv me virus. Sipas një analize, numri i madh të provave që tregojnë se ndikimi i virusit në shëndetin mendor dhe çrregullimet e trurit nuk bën të injorohet.

Analiza e cila do rishikohet ende, gjithashtu zbuloi se shifrat u rritën një në tre persona kur u përfshinë edhe ata qe kishin histori të mëparshme të sëmundjeve psikiatrike ose neurologjike.