Lifestyle

E vërteta për vaksinën e parë

E vërteta për vaksinën e parë
Por në këtë moment, efikasiteti nuk i referohet aftësisë së vaksinës për ta parandaluar infeksionin nga virusi, por aftësisë së saj për të mbrojtur ndaj sëmundjes që shkakton virusi: COVID-19
 

(Time) - Është një rreze e rrallë shprese në një vit pandemik brutal: në nëntor, “Moderna” dhe “Pfizer/BioNTech” bënë të ditur se vaksinat e tyre të shumëpritura ndaj COVID-19 janë afro 95% efektive në mbrojtjen e njerëzve kundër sëmundjes. Të dy kompanitë kanë kërkuar autorizim nga FDA-ja amerikane, për të filluar shpërndarjen e vaksinave dhe agjencia pritet që t’i shqyrtojë këto kërkesa në mes të dhjetorit.

Dilemat për efikasitetin