Lifestyle

Hurmat parandalojnë disa sëmundje, nuk u rekomandohet diabetikëve

Hurmat parandalojnë disa sëmundje, nuk u rekomandohet diabetikëve
 

Jemi ende në sezonin e hurmave, ose ‘mollëve të Orientit’ sipas përkufizimit për shkak të origjinës së tyre së pari në Kinë dhe më pas në Japoni, ku njihet si Lotus (fruti) dhe Pema e Paqes (bima).

Ia vlen ta përmendim se sa i dobishëm mund të jetë ky frut tipik i vjeshtës për shëndetin tonë, një frut që ndër të tjera mund ta përdorim shumë edhe me variacione të ndryshme, në kuzhinë.