Lifestyle

Kujdes me përdorimin e maskës së fytyrës

Kujdes me përdorimin e maskës së fytyrës
 

Disa njerëz preferojnë të mbajnë maskat e tyre të tërhequra poshtë duke mbuluar vetëm gojën dhe duke e lënë hundën të ekspozuar. Por hunda është shumë e ndjeshme ndaj infeksionit COVID-19, thonë studiuesit.

Është e rëndësishme të vendosni maska ​​në publik për të parandaluar përhapjen e COVID-19. Por maskat janë efektive vetëm nëse vihen siç duhet, duke mbuluar hundën dhe gojën. Disa njerëz preferojnë të mbajnë maskat e tyre të tërhequra poshtë duke mbuluar vetëm gojën dhe duke e lënë hundën të ekspozuar.