Lifestyle

Studimi “identifikon” dëmtimet afatgjate në mushkëritë e pacientëve me COVID-19

Studimi “identifikon” dëmtimet afatgjate në mushkëritë e pacientëve me COVID-19
 

Sëmundja e shkaktuar nga koronavirusi i ri mund të shkaktojë anormalitete të këtilla në mushkëri saqë dëmtimet prej tij mund të vërehen edhe më shumë se tre muaj, pasi që pacientët infektohen dhe shërohen, kanë sugjeruar studiuesit.

Një studim i kryer me dhjetë pacientë nga shkencëtarët e Universitetit të Oxfordit ka përdorur një teknikë të re të fotografimit për ta identifikuar dëmin që nuk vërehet nga fotografimet tradicionale.