Lifestyle

Çfarë duhet të hajë një burrë për mëngjes për shëndet të fortë

Çfarë duhet të hajë një burrë për mëngjes për shëndet të fortë
 

Ekspertët thonë se gjenet janë përcaktuese për vetëm 30% të shëndetit të një burri. Pjesa tjetër përcaktohet nga stili i jetesës. Tek ky i fundit përfshihet padyshim edhe ushqyerja, racionet dhe vaktet. Ndër vaktet më të rëndësishme për shëndetin e një burri (por edhe të çdo njeriu patjetër) është mëngjesi.

Një studim i vitit 2019, që e citon AgroWeb, shpjegon se heqja dorë nga mëngjesi rrit rrezikun e atakut në zemër mbi moshën 45 vjeçare me thuajse 27 për qind. Për më tepër, burrat që nuk hanë mëngjes dhe hanë darkë të vonë përballen me një rrezik shumë të lartë të vdekjes nga sëmundjet e zemrës. Sipas ekspertëve, ora 7 është ideale për mëngjes ndërsa darka për një burrë duhet ngrënë minimalisht 2 orë para gjumit.