Lifestyle

Cilësia e çokollatës fondente

Cilësia e çokollatës fondente
 

Birmingam, 25 nëntor – Çokollata, veçanërisht ajo fondente, është e pasur me antioksidantë të cilët mund të ndihmojë shkathtësinë mendore duke rritur shpejtësinë dhe saktësinë e testeve që testojnë funksionet konjitive të dikujt.

Ky studim u botua në revistën ”Scientific Reports” dhe u bazua në analizën e efekteve të konsumit të një pijeje me bazë kakaon, të pasuruar me flavonoide, antioksidantë natyralë të pranishëm edhe në çokollatën e zezë (ajo me shijen më të hidhur).