Lifestyle

Qentë po zbulojnë Covid-19 më saktë se tamponët, rezultati del për 10 sekonda!

Qentë po zbulojnë Covid-19 më saktë se tamponët, rezultati del për 10 sekonda!
 

Në mbarë botë, autoritetet po trajnojnë qentë të 3 racave për të zbuluar Covid-19. Kjo formë e detektimit të koronavirusit po përdoret tashmë në shumë vende të botës përfshirë në Rusi, Finlandë, Gjermani dhe Mbretëri të Bashkuar.

Sipas zyrtarëve, qentë mund të detektojnë koronavirusin edhe nëse në një person, prania e këtij virusi është e ulët. Zyrtarët thonë se qentë bëjnë zbulimin e viruseve më shpejt sesa laboratorët, transmeton Shqip.