Lifestyle

AstraZeneca: Vaksina anti-COVID nxit përgjigje imune tek të rriturit dhe të rinjtë

AstraZeneca: Vaksina anti-COVID nxit përgjigje imune tek të rriturit dhe të rinjtë
Foto: Ilustrim

Vaksina anti-COVID-19 e zhvilluar nga Universitetit i Oksfordit ka nxjerrë përgjigje imune në luftimin e koronavirusit, njëjtë si tek moshat e mesme ashtu edhe tek të rinjtë dhe se efektet anësore janë më të vogla tek të rriturit, ka thënë të hënën AstraZeneca.

Një vaksinë efektive është parë si ndryshim loje në luftën kundër koronavirusit, nga i cili kanë vdekur më shumë se 1.5 milionë njerëz, ka shkaktuar krizë ekonomike dhe ka çrregulluar jetën e përditshme në botë.