Lifestyle

Gjethet e dafinës zvogëlojnë sheqerin në gjak, parandalojnë diabetin

Gjethet e dafinës zvogëlojnë sheqerin në gjak, parandalojnë diabetin

Sipas studimeve të shumta është zbuluar se gjethet e dafinës zvogëlojnë sheqerin në gjak dhe parandalojnë diabetin e tipit 2 tek njerëzit të cilët kanë probleme shëndetësore. Ajo mundëson rritjen e flokëve, zvogëlimin e zbokthit dhe ndihmon në tretjen e ushqimit. Disa studime të tjera kanë zbuluar se gjethja e dafinës mund të shkatërrojë edhe qelizat e kancerit.

E përdorur gjerësisht në mjekësinë tradicionale, kjo barishte konsiderohet gjithashtu si një simbol i nderit. Grekët e lashtë kurorëzonin heronjtë e tyre të luftës dhe Olimpët me një kurorë me gjethe dafine.