Lifestyle

Vaksina e mundshme ndaj COVID-19 mund të mos ndikojë te të moshuarit

Vaksina e mundshme ndaj COVID-19 mund të mos ndikojë te të moshuarit
Foto: Ilustriim

Një vaksinë e mundshme ndaj pandemisë së COVID-19, edhe në rast se gjendet, mund të mos e ketë ndikimin e dëshiruar te personat e moshuar, të cilët janë më të rrezikuarit që të sëmuren rëndë dhe të vdesin nga sëmundja, gjë kjo që mund ta nënkuptojë imunizimin e të tjerëve përreth tyre, siç janë fëmijët, kanë bërë të ditur shkencëtarët.

Profesori Peter Openshaw, nga “Imperial” që është një prej anëtarëve të nëngrupit këshillimor shkencor britanik “Nervtag”, ka thënë të martën para Komitetit të Dhomës së Lordëve për Shkencë dhe Teknologji se gjatë kësaj jave do të shqyrtohen grupet e ndryshme të caktuara të popullatës për vaksinim.