Lifestyle

Pandemitë, rezultat i shkatërrimit të natyrës

 

Pandemitë, si kjo e koronavirusit, janë rezultat i shkatërrimit njerëzor të natyrës, kanë bërë të ditur liderët në Kombet e Bashkuara dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë. Shkencëtarët kanë paralajmëruar se bota po e injoron këtë realitet të errët për dekada me radhë.

Tregtia ilegale e botës bimore dhe shtazore, duke ngritur shkallën e paqëndrueshmërisë, si dhe shkatërrimi i pyjeve dhe vendeve të tjera të egra, ende janë shkaktarët kryesorë prapa numrit të ngritur të sëmundjeve që po barten nga bota shtazore në atë njerëzore, kanë thënë liderë të këtyre organizatave për gazetën britanike, “Guardian”.