Lifestyle

Porteinat në gjakun e pacientëve me COVID-19 mund të parashikojnë se sa rëndë mund të sëmuret pacienti

Porteinat në gjakun e pacientëve me COVID-19 mund të parashikojnë se sa rëndë mund të sëmuret pacienti

Shkencëtarët kanë zbuluar 27 proteina kryesore në gjakun e personave të infektuar me COVID-19 që thonë se mund të veprojnë si bioshënues parashikimi se sa rëndë mund të sëmuret pacienti nga kjo sëmundje.

Në hulumtimin e publikuar në revistën “Cell Systems” të martën, shkencëtarët në Institutin “Francis Crick” të Britanisë dhe Universitaetsmedizin Charite në Berlin, kanë zbuluar se proteinat janë prezente në nivele të ndryshme te pacientët me COVID-19, varësisht se sa të rënda janë simptomet.