Lifestyle

​Dita Botërore e luftimit të fistulës obstetrike

​Dita Botërore e luftimit të fistulës obstetrike

Fistula obstetrike është një nga dëmtimet më serioze dhe tragjike që mund të ndodhin gjatë lindjes.

Kjo është një vrimë ndërmjet kanalit të lindjes dhe fshikëzës ose rektumit të shkaktuar nga puna e zgjatur dhe pa trajtim.