Lifestyle

Mantelbardhët britanikë përfshihen në testimet për efektin e hidroksiklorikinës

Mantelbardhët britanikë përfshihen në testimet për efektin e hidroksiklorikinës

Punëtorët e përkujdesjes shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar do të fillojnë të përfshihen në testimin ndërkombëtar të Universitetit të Oksfordit për dy ilaçe antimalarie, me qëllim që të kuptohet nëse këto barëra – njërën prej të cilave presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë se është duke e marrë – mund ta parandalojnë sëmundjen COVID-19.

Studimi i “COPCOV”, i cili ka filluar të enjten, do të përfshijë më shumë se 40.000 punonjës të përkujdesjes shëndetësore nga Evropa, Afrika, Azia dhe Amerika Latine, të cilët do të angazhohen për të përcaktuar nëse klorokina dhe hidroksiklorokina janë efektive në parandalimin e pandemisë COVID-19.