Lifestyle

Bie shkalla e ndotjes së ajrit në Evropë, pas masave kundër koronavirusit

 

Ndotja e ajrit nga dyoksidi i nitrogjenit ka rënë për afërsisht 40 për qind në tri qytete evropiane, kanë treguar të premten të dhënat e reja satelitore të publikuara nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), në atë që koincidon nga masat mbarëbotërore të mbylljes për frenimin e përhapjes së koronavirusit.

Sateliti “Copernicus Sentinel-5P” i kësaj agjencie ka publikuar tri pamje, të cilat shpërfaqin përqendrimin e dyoksid nitrogjenit në periudhën midis 14 dhe 25 marsit në Francë, Spanjë dhe Itali, e të cilat krahasohen më pas me mesataren mujore të përqendrimit të këtij gazi në vitin 2019.