Lifestyle

OBSH-ja paralajmëron: Pas 20 vjetësh do të ketë 60 për qind më shumë raste me kancer

OBSH-ja paralajmëron: Pas 20 vjetësh do të ketë 60 për qind më shumë raste me kancer

Nxitur kryesisht prej niveleve vazhdimisht të larta të HPV-së, hepatitit dhe konsumimit të duhanit - sidomos mes vendeve me të ardhura të ulëta - bota mund të përballet me 60 për qind më shumë raste të kancerit brenda 20 vjetëve të ardhshëm, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetësisë, përmes një raport të ri.

Mbi 80 për qind e këtyre rasteve pritet që të diagnostikohen në vendet me të ardhura të ulëta, thuhet në raport. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës përparimet në luftën kundër kancerit kanë qenë befasuese, pasi që rënia e konsumimit të duhanit dhe trajtimet më të efektshme ndaj sëmundjes po i rrisin gjasat për mbijetesë.