Lifestyle

Shkencëtarët australianë hapin rrugën për kurën e koronavirusit

Shkencëtarët australianë hapin rrugën për kurën e koronavirusit

Shkencëtarët në Melbourne të Australisë kanë arritur me sukses të rrisin koronavirusin nga një mostër e një pacienti, gjë që mund të ndihmojë ekspertët ndërkombëtarë në rrugën për mposhtjen e këtij virusi. Kjo është hera e parë që virusi është rritur në një qendër tjetër jashtë Kinës.

Shkencëtarët vijnë nga Instituti “Peter Doherty”, bashkim i Spitalit Mbretëror në Melbourne dhe Universitetit të Melbournet.