Lifestyle

Qytetet ballkanike me nivel tejet të lartë të ndotjes së ajrit

Qytetet ballkanike me nivel tejet të lartë të ndotjes së ajrit
 

Qytete të mëdha në një sërë shtetesh ballkanike janë goditur nga nivele të rrezikshme të mjegullës ditëve të fundit, duke nxitur zemërim në mesin e qytetarëve dhe paralajmërimeve zyrtare për të qëndruar në hapësira të brendshme dhe për t’ju shmangur aktiviteteve fizike.

Qeveria e Serbisë ka thirrur mbledhje urgjente për të adresuar problemin të mërkurën, pak kohë pasi nivelet e ndotjes së ajrit nxitën masa emergjente në Sarajevë.