Lifestyle

Shkencëtarët përmes qelizave të bretkosave krijojnë “robotët e gjallë”

Shkencëtarët përmes qelizave të bretkosave krijojnë “robotët e gjallë”

Shkencëtarët amerikanë kanë krijuar makinat e para të gjalla duke përdorur qelizat nga bretkosat afrikane, të quajtur Xenopus Laevis. Po ashtu, shkencëtarët krijimet e tyre të reja i quajnë “xenobots”.

“Këto janë forma krejtësisht të reja të jetës. Nuk kanë ekzistuar kurrë më parë në Tokë”, ka thënë Michael Levin, drejtori i Qendrës për Zbulim “Allen” në Universitetin e Medfordit në Massachusetts, shkruan “The Guardian”. “Ata janë organizma të gjalla dhe të programueshme”, shtoi ai.