Lifestyle

Studimi i ri: Shprehitë e shëndetshme shtojnë 10 vjet jetë pa sëmundje

Studimi i ri: Shprehitë e shëndetshme shtojnë 10 vjet jetë pa sëmundje
Foto: Getty Images/ Ushtrime 30 minuta në ditë dhe ushqimi i mirë janë pjesë e jetës së shëndetshme
 

Gratë mund të shtojnë 10 vjet jetë pa kancer, probleme të zemrës e sëmundje të sheqerit, nëse kanë shprehi të shëndetshme. Sipas një studimi të “BMJ-së”, me shprehi të shëndetshme burrat mund të shtojnë shtatë vjet jetë pa këto sëmundje në moshë të shtyrë.

Ata duhet të ushtrojnë rregullisht, të konsumojnë alkool në mënyrë të matur e të kenë trup të shëndetshëm, dietë të mirë e të mos pinë duhan për të përjetuar jetë më të shëndetshme.