Lifestyle

Përfitimet e jashtëzakonshme të gështenjave

Përfitimet e jashtëzakonshme të gështenjave

Gështenjat janë të pasura me karbohidrate komplekse, fibra, vitamina dhe minerale si kalium, fosfor, kalcium, magnez, hekur dhe selen.

Përfitimet nga gështenjat janë të shumta. Kalciumi, fosfori dhe magnezi nga gështenjat ndihmojnë forcimin, mbrojtjen e sistemit kockor dhe dhëmbëve. Duke qenë të pasura me minerale dhe vitamina B, gështenjat kontribuojnë në funksionimin e duhur të sistemit nervor dhe ndihmojnë në parandalimin e ndryshimeve neurologjike ose sëmundjeve.