Lifestyle

Shpëlarësi natyral i gojës që pastron pllakëzat më mirë se produktet e mbushura me kimikate e toksina

Shpëlarësi natyral i gojës që pastron pllakëzat më mirë se produktet e mbushura me kimikate e toksina

Afër 48.000 amerikanë dhe më shumë se 640.000 njerëz në mbarë botën diagnostikohen çdo vit me kancer oral (qelizat kancerogjene mund të shumohen në gjuhë, në mukozën e brendshme të faqeve, tek mishrat e dhëmbëve etj).

Ekspertët thonë se shpëlarësit e gojës mund të jenë një ndër faktorët favorizues. Shumë marka të njohura që përmbajnë alkool kanë qenë të lidhura me rrezikun e zhvillimit të kancerit oral.