Lifestyle

Optimizmi të zgjat jetën

Foto: Ilustrim
 

Optimistët jetojnë më gjatë pasi është parë një lidhje e ngushtë midis përballimit të jetës në një mënyrë gjithnjë pozitive dhe jetëgjatësi, deri në atë pikë sa që mesatarisht duke parë botën në rozë zgjat jetëgjatësinë me 11-15% në më shumë sesa jo optimistët, sipas studimit të Universitetit të Bostonit të botuar në revistën e Akademisë Amerikane të Shkencave (Pnas).

Në mesin e mbi 85 vjeçarëve ka më shumë që përballen me jetën në mënyrë pozitive, pavarësisht nga statusi socio-ekonomik, kushtet shëndetësore, depresioni dhe mënyra e jetesës. Jo vetëm, pra, të qenit optimist mbron më shumë nga sëmundjet kronike dhe vdekja e parakohshme, siç është vërtetuar në studimet e mëparshme, por ka më shumë të ngjarë të ketë edhe jetëgjatësi të jashtëzakonshme.