Lifestyle

Proshuta mund të rrisë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

Foto: Ilustrim
 

Edhe një sasi e vogël e mishit të kuq dhe produkteve të tij, të tilla si një proshutë e përditshme, mund të rrisin rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, sipas një studimi të fundit të Universitetit të Oksfordit.

Një studim i financuar nga Organizata Britanike për Kërkimin e Kancerit tregon gjithnjë e më shumë prova për dëmin e mishit të kuq, me pretendime të ngjashme nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.