Çaji më i mirë është ai që ju pëlqen

Çaji më i mirë është ai që ju pëlqen

15 April 2019 13:05

Çaji më i shëndetshëm për ju është ai që dëshironi ta pini çdo ditë.

Ky përkufizim është më së shumti i shprehur në Perëndim, për ata çaji më i shëndetshëm është çaji i zi.

Mbi 90 për qind e çajit të shitur në Perëndim është çaji i zi (ose çaji i kuq, siç njihet në Lindje).

Megjithatë, çaji i zi është unik dhe dihet se është veçanërisht i dobishëm për qëllime të caktuara shëndetësore.

Kështu nëse ju përdorni këtë çaj do të keni të lartë nivelin e energjisë më trupin tuaj, kjo për shkak se ky çaj përmban kafeinë më shumë dhe kjo stimulon metabolizmin, por gjithashtu rrit vigjilencën dhe funksionimin e përgjithshëm të trurit, transmeton INA.

Pos kësaj kafeina ulet nga L-teofilina, kjo bënë që niveli i energjisë të jetë i balancuar në tërë trupin.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme