Lifestyle

Ushqimi i dobët, shkaku më i madh i vdekjeve në botë

 

Pirja e duhanit dhe presioni i lartë i gjakut nuk janë faktorët që lidhen me rrezikun më të madh për jetën njerëzore.

Shkaku më i madh i vdekjeve në botë është ushqimi i dobët. Ashkan Afshin, një asistent në Institutin e Matjes dhe Vlerësimit në Universitetin e Uashingtonit, thotë se njerëzit vdesin kryesisht për shkak të marrjes së tepërt të mishit të kuq, pijeve të ëmbla dhe ushqimeve të larta me kripë.